Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Výstava ukazuje, že každý dárce krve je hrdina

PRACHATICE - 12/6 2020 - 11:23 - Světový den dárců krve připadá na neděli 14. června. Dárcovství krve v našem okrese připomíná výstava v Dobrovolnickém centru Prachatice.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL  

  

Každý dárce krve je hrdina. To je zásada, kterou se řídí Oblastní spolek Českého červeného kříže v Prachaticích a jeho spolupracovníci. Ty z nás, kteří se dobrovolně a nezištně rozhodli darovat část sebe sama pro záchranu druhého člověka, bude výstava v Dobrovolnickém centru u Štěpánčina parku v Prachaticích připomínat do konce června.

Pohled na dárcovství krve v našem regionu, který výstava nabízí, je retrospektivní, ale směřuje zároveň do budoucna. Na panelech tu najdeme Poučení dárců krve, které je pro ně jakýmsi desaterem, množství dokumentárních fotografií, jak z odběrů krve, tak z oceňování dobrovolných dárců, novinové výstřižky, portréty zasloužilých dárců krve, ale třeba i plán letošních svozových jízd autobusů do transfuzní stanice v Českých Budějovicích.

Zájemce o podrobnější informace o dobrovolném dárcovství krve včetně toho, jak se do něj zapojit, odkazuje výstava na webové stránky Oblastního spolku Českého červeného kříže v Prachaticích. Najdete je zde

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena