Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nejen železničáře potěší Netolická lokálka i Pasov zpáteční!

VOLARY - 10/6 2020 - 11:36 - Červnový Den železnic ve Volarech byl z koronavirových důvodů zrušen. Navštívit ale můžete hned dvě výstavy Stifterova pošumavského železničního spolku.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: LADISLAV BERAN  

  

První připravil spolu s Muzeem JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích. Jmenuje se Netolická lokálka a je věnována historie a současnosti železnice k výročí 125 let tratě Dívčice - Netolice. Výstava byla otevřena bez vernisáže 12. května a potrvá do 30. října letošního roku. Jde tedy o hlavní výstavu netolického muzea v letošní sezoně. "V plánu jsou i oslavy přímo na nádraží, ty se však mohou uskutečnit, až budou povoleny akce s větším počtem účastníků," uvádí facebooková stránka Sifterova pošumavského železničního spolku.

Druhou šanci mají milovníci historie, kterým srdce bije v rytmu kolejí, ve Volarském muzeu. Vloni připravená výstava o železniční stanici Volary byla letos, ke dni otevření pro veřejnost 2. června, částečně pozměněna. Expozice je nyní více zaměřena na letošní výročí 110. let od zprovoznění železnice Volary - Nové Údolí - Waldkirchen - Pasov. Však ji také její tvůrci ze Stifterova pošumavského železničního spolku výstižně nazývají Pasov, zpáteční! Návštěvníci si ji mohou prohlédnout po celou sezonu až do 30. září. Potěší jak železničáře, tak milovníky šumavské historie.

"K tomuto výročí železnice naše kulturní a informační centrum vydává i nástěnný kalendář, který bude představen v sobotu 4. července při Muzejním dni," uvedl ředitel KIC Volary Jaroslav Pulkrábek. Součástí muzejního dne bude i prohlídka expozice s odborným komentářem a promítání dobových fotografií.

Stifterův pošumavský železniční spolek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena