Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Milion chvilek se vrátil na prachatické náměstí

PRACHATICE – 9/6 2020 - 19:07 – Prachatické Velké náměstí za sebou má další demonstraci svolanou příznivci Milionu chvilek pro demokracii. Sešlo se na ní několik desítek lidí.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Milion chvilek pro demokracii se vrátil na prachatické Velké náměstí po vládních restrikcích, které prakticky zmrazily život v zemi a budou mít velké ekonomické, společenské a zdravotní následky. Na dnešní odpolední demonstraci se tu sešlo zhruba 75 lidí navzdory dešti a chladu. Protestovali proti vládě, její politice a také za svobodu i demokracii.



„Doba, která se blíží, nebude jednoduchá. Čekají nás ekonomické problémy, které se dotknou nás všech. Čeká nás sucho. Čeká nás pokračování utahování šroubů,“ četla z prohlášení Milionu chvilek pro demokracii prachatická svolavatelka setkání Ivana Pohanová. „Andrej Babiš privatizuje jednu instituci za druhou. Naposledy dosadil své lidi do Rady České televize, ačkoli má být tento orgán nezávislý na politicích. Jaká budoucnost asi čeká nezávislá média u nás?“ uvedl spolek na svém webu.



Setkání se neslo v duchu startu aktivizace občanů před volbami za šestnáct měsíců. A také došlo třeba na poděkování potleskem Tchaj-wanu, který naší zemi daroval 800 000 roušek v době, kdy je vláda kupovala od Číny. Také se tu tleskalo plánu předsedy Senátu Miloše Vystrčila Tchaj-wan navštívit.

Na akci nechyběla desinfekce a demonstrující měli na zemi vyznačené značky, aby stáli v dvoumetrových rozestupech od sebe. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena