Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
 

Prachatické gymnázium přispělo ke vzpomínce na Listopad 89

PRACHATICE – 13. listopadu 2019 – 15:50 - Prachatické gymnázium si od pondělí připomíná výstavou třicet let od Sametové revoluce. Na zahájení dorazila i řada pamětníků.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Vestibul prachatického gymnázia ožil u příležitosti výstavy Naše revoluce. Projektem si gymnázium připomíná třicet let od Sametové revoluce a středoškoláci se o tomto výročí dozvědí díky tomu více. „Chci poděkovat všem, co se na projektu podíleli pod vedením mé kolegyně a zástupkyně magistry Chválové. Dále chci poděkovat všem pamětníkům, kteří nám poskytli všechny dobové materiály, a díky nim jsme mohli uskutečnit výstavu pro studenty, aby viděli, proč se tehdy cinkalo klíči,“ řekla Jana Dejmková, ředitelka gymnázia.



   „Projekt mapuje příběhy sametové revoluce z roku 1989 v našem městě a v naší škole,“ představila výstavu Naše revoluce zástupkyně ředitelky Věra Chválová. Výstava nabízí podívanou na různé pohledy revoluce. Část výstavy je věnována například Václavu Havlovi nebo prvním volbám ve svobodné republice a listopadovým událostem v Prachaticích.



   Po zahájení výstavy se studenti ptali pamětníků na události kolem listopadu roku 1989. „Je důležité dělat tyto akce, vy mladí se tak dozvíte něco nového a uvědomíte si, že svoboda tu nebyla vždy a není samozřejmostí,“ zaznělo tu také směrem ke studentům.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena