Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperský obchod, průmysl a živnosti jsou znovu na výstavě

VIMPERK - 3/6 2020 - 16:04 - Znovuotevřena byla 1. června ve vimperské Galerii U Šaška výstava Obchod, průmysl a živnosti ve Vimperku v dobové reklamě. Potrvá až do konce srpna.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL  

  

   "Otevřeli jsme ji ve stejné podobě, jakou měla při zahájení na začátku letošního března. Poté celé naše zařízení uzavřela koronavirová krize na téměř dva měsíce. Výstava byla tedy přístupná jen pár dnů. A do konce srpna ji necháme otevřenou, protože předpokládáme, že pohyb lidí tu ještě nebude tak velký," vysvětlil ředitel Městského kulturního střediska ve Vimperku Tomáš Jiřička.

   Tak tedy znovu připomínáme, že výstavu připravili společně MěKS Vimperk a Muzejní spolek Vimperského panství. Autor výstavy Ladislav Čepička z Muzejního spolku ji rozdělil na velkoplošných plakátech do několika přehledných sekcí, například Restaurace, Výroba zápalek, Steinbrener, Stavitelství, Cihlářská výroba, Obchod nebo Služby. Vystavené fotografie se používaly v dobové reklamě. Mnohé z nich zachycují i historickou podobu městských ulic a domů ve Vimperku.

   Návštěvník, který se zajímá o vimperskou historii, si může udělat obrázek, jak košaté bylo podnikání ve Vimperku. "A to se mi sem ještě z prostorových důvodů nevešly například cukrárny nebo řeznictví a další obory, které patřily k životu a práci ve Vimperku. V počítači je ale mám," uvedl Ladislav Čepička.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena