Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Petice Živé vily žádá odvolání prachatického starosty

PRACHATICE - 3/6 2020 - 14:18 - V Prachaticích podepisují petici za odvolání starosty Martina Malého. Důvodů pro její vznik je více. Například nerespektování práce řádného hospodáře.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto: TOMÁŠ PŘIBYL

  

   Kvůli nedávné aféře kolem Kralovy vily, o které jsme vás podrobně informovali, vznikla koncem května petice na odvolání prachatického starosty Martina Malého. Petici, kterou zatím podepsalo přes sto lidé iniciovali členové Živé vily, kteří měli vilu v minulosti pronajatou.

   Mezi členy Živé vily patří i Barbora Koritenská, zastupitelka a členka sdružení Živé Prachatice. „My jsme si dali cíl sebrat minimálně 55 podpisů, což je minimální počet pro to, aby se petici muselo zabývat zastupitelstvo,“ řekla pro PRACHATICKOnews.cz Barbora Koritenská, která dále dodává, že nepočítá s odsouhlasením tohoto návrhu na zastupitelstvu. Členům Živé vily jde nyní hlavně o to dát silně najevo nespokojenost se současnou situací.

   V petici jsou uvedeny důvody proč si její signatáři přejí, aby prachatický starosta odstoupil. Mezi ty nejpodstatnější patří porušení povinnosti při správě cizího majetku, nerespektování práce řádného hospodáře a dlouhodobé vykazování minimální kompetence na poli řízení našeho města. „Nejde tady jen o samotnou Kralovu vilu, jde o celkovou situaci ve městě, kdy dochází k úbytku obyvatel nebo zavírání mnoha obchodů, a vedení města s touto situací nic nedělá, jen přihlíží,“ dodala Barbora Koritenská.

   Petici může veřejnost podepisovat v Obchůdku U Barborky. Na vyjádření starosty k petici zatím čekáme a kdy bude o petici jednat zastupitelstvo zatím není jasné.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena