Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Netoličtí v muzeu vzpomínali na listopadový samet roku 1989

NETOLICE – 13. listopadu 2019 – 15:00 – Netolické muzeum pozvalo včera na besedu věnovanou událostem podzimu roku 1989 na Prachaticku. Nechybělo na nich mládí ani pamětníci.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto poskytlo Muzeum JUDr. Otakara Kudrny

  

   Besedu otevřel text modlitby pro Martu začínající slovy „Ať mír dál zůstává s touto krajinou...“ O zpěv se na besedě postarali Netoličtí vrabčáci se sbormistryní Petrou Sklářovou. Zazpívalo s nimi i publikum. Besedu muzeum pořádalo se Státním okresním archivem Prachatice a události roku 1989 přijel představit František Kotěšovec.



   „Pan doktor přivezl městskou kroniku a dobové fotografie z archivu, takže jsme měli jedinečnou možnost nahlédnout do těchto materiálů. Moc zajímavě pohovořil o tehdejší situaci, nechyběly ani osobní vzpomínky dokonce ani humor. Já jsem přečetla, co se o listopadových dnech konkrétně v Netolicích píše v městské kronice,“ řekla ředitelka netolického muzea Zuzana Leherová.



   Druhou část besedy pak tvořily hlavně vzpomínky místních pamětníků. „Pan Kuliš dokonce přinesl a rozdal přítomným odznáčky OF, které měl těch třicet roků doma schované. Děkuji všem, kteří přišli a zapojili se do besedy a podělili se s námi o své mnohdy opravdu kuriózní zážitky. Nezapomeňme - svoboda není samozřejmá!“ dodala Zuzana Leherová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena