Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Internetových podvodů přibývá. Další šetří ve Vimperku

VIMPERSKO – 13. listopadu 2019 – 14:20 – Vimperští policisté řeší další podvod na internetu. Těch v našem regionu nebezpečně přibývá a tak před nimi Policie ČR varuje.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   „Dosud neznámý pachatel nabízel koncem října přes inzertní internetový portál k prodeji herní konzoly Play Station 4, za kterou mu důvěřivý zájemce předem zaslal požadovanou finanční částku převodem na účet. Poškozenému však zboží do dnešního dne nepřišlo a peníze mu zpět vráceny také nebyly, čímž mu vznikla škoda za více jak 5 000 korun,“ popsala podvod, který vyšetřují vimperští policisté, prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Velkou sérii podvodů na internetu vyšetřují nyní také strakoničtí policisté – ti mají informace o desítkách podvedených po celé České republice mužem, který prodával elektroniku na inzertním portálu Sbazar. I proto Policie ČR vydala před internetovými podvody varování:

   Policisté upozorňují na podvodná jednání na prodejních portálech, která mají v poslední době vzestupnou tendenci. Nabídky zboží za výrazně nízké ceny jsou velmi lákavé a u mnohých občanů vzbudí důvěru. Často se za nimi ale skrývají podvody.

   Lákavá nabídka, příjemná komunikace s prodejcem se mnohdy může zdát, že jde o seriózní obchod. Ale jen do doby, kdy zájemce převede finanční částku na uvedený bankovní účet. V ten okamžik končí veškerá komunikace a přichází velké zklamání. Již mnoho lidí se stalo terčem podvodného jednání.

   Policisté radí všem občanům, co s oblibou nakupují přes internetové inzertní portály, aby byli velmi obezřetní, zvláště v předvánočním období. Než se každý rozhodne pro koupi zboží prostřednictvím internetového portálu, je dobré vyhledat časový úsek, po který je prodejce zaregistrován na příslušném inzertním portálu.

   V žádném případě předem neposílejte za zboží finanční hotovost a na inzeráty, ve kterých chybí identifikační údaje, jako je například telefonní číslo, kdy kupující uvádí pouze kontakt e-mailovou adresu, raději vůbec nereagujte.

   Jaromíra Nováková, Policie ČR

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena