Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Opozice se ještě jednou pokusí prosadit koupi chaty na Libíně

PRACHATICE – 13. listopadu 2019 – 9:40 – Prachatická opozice si vynutila svolání dalšího jednání zastupitelstva ke koupi chaty na Libíně. Tentokrát by na to mohla mít dost hlasů.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Na svém říjnovém jednání zastupitelstvo koupi chaty za 8,6 milionu korun neschválilo. Pro hlasovalo šest zastupitelů dokonce i z koalice. Pět hlasů chybělo a to i proto, že chybělo několik zastupitelů, kteří by koupi jinak podpořili. A proto to opozice zkouší znovu a nechala svolat zastupitelstvo opět na pondělí 18. listopadu od sedmnácti hodin v Radničním sále Staré radnice.

   Předkladatelem návrhu na koupi chaty bude Robert Zeman. „Tentokrát to vypadá, že by se to mohlo schválit, pokud budou zastupitelé hlasovat, jak mi to avizovali,“ řekl pro PRACHATICKOnews.cz Robert Zeman.



   Část zastupitelstva považuje koupi chaty za strategickou záležitost. A především nechce, aby se dostala do rukou majitelů, jejichž kroky pak nebude město moct zastavit. V Mf DNES se například objevily spekulace, že by chatu mohl koupit srbský podnikatel a vybudovat v ní kasino.

   Příklad z Kleti, kde funguje lanovka a turistická chata, je pak ukázkou toho, že provozování takové chaty může být úspěšné a přilákat do regionu turisty. Druhá část zastupitelstva naopak považuje cenu za vysokou a náklady na její zprovoznění také. Rozhodování pak komplikuje i to, že investice do bazénu město výrazně zadlužila a zlikvidovala dvě třetiny rezerv. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena