Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Nové parkoviště se otevře do konce tohoto týdne

VIMPERK – 20/5 2020 - 18:23 – Nové parkoviště u vimperského zámku je hotové. Do konce týdne by mělo začít sloužit veřejnosti, která ho využije hlavně při kulturních akcích.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Vimperská radnice nové parkoviště v podzámčí začala budovat loni a dokončuje ho v těchto dnech. Místostarosta Zdeněk Kuncl novinářům potvrdil, že v pátek by mělo dojít k jeho převzetí od dodavatele stavby a pak začne sloužit veřejnosti. Vimperští ho využijí hlavně při cestách na kulturní akce v letním areálu a na zámku. Hlavně pak ale bude sloužit turistům, kteří se vypraví na zámek, který prochází rekonstrukcí do krásy.

   Nové parkoviště stálo město zhruba 3,3 milionu korun. Má dlážděný povrch a čítá třicet míst – jedno je pro autobus. Kromě parkovací plochy tu vznikl nový plot, nová zeleň a nová branka do letního areálu. Plot je také připraven na to, aby přes něj jen tak někdo nekoukal na kulturní akce v letním areálu. „Chtěli jsme, aby byl plot připraven na nějaké stínění. Plachtu nebo podobně. A to pro případ, kdy se tam koná nějaká akce, tak aby lidé nestáli nahoře v ulici a nekoukali zadarmo třeba na koncert,“ vysvětlil dodatečné úpravy na plotě místostarosta Zdeněk Kuncl.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena