Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Den veteránů uctili v Prachaticích na pěti pietních místech

PRACHATICE - 12. listopadu 2019 - 17:05 - Na pěti pietních místech uctili v pondělí památku obětí všech válek představitelé politického a veřejného života regionu.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Věnce a kytice květů položili představitelé města Prachatic, Armády České republiky, Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, novodobí veteráni a členové veteránských spolků nejprve k památníku generála Františka Patery v Prachaticích - Ostrově. Pietní akty se dále konaly na hřbitově u kostela sv. Patra a Pavla ve Starých Prachaticích u památníku obětí první světové války a společného hrobu 95 vojáků rakousko - uherské armády, osmi srbských a 35 ruských zajatců, kteří zemřeli v prachatické záložní nemocnici v letech 1914 až 1918. Nově se všichni poklonili památce štábního praporčíka Tomáše Procházky, prachatického rodáka, který položil svůj život na misi v Afghánistánu. Byla u toho i jeho maminka a bratr. Pieta se konala také u památníku obětem první světové války a legionářům z Prachaticka, který od loňského roku stojí ve Starokasárenské ulici.



   Dnem válečných veteránů si každý rok lidé v novodobé historii připomínají 11. listopadu zbytečné oběti válečných konfliktů. Pietních aktů se letos zúčastnilo více lidí než před rokem. Památku obětí všech válek uctili představitelé v čele se starostou města Martinem Malým a poslancem Parlamentu České republiky Ondřejem Babkou. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena