Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  S nalezenou kartou třikrát tankoval a čeká na trestní příkaz

PRACHATICKO - 13. května 2020 - 15:13 – Volarští policisté zveřejnili, že se jim podařilo vyřešit případ zneužití nalezené platební karty v jejich městě na začátku dubna.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Od začátku dubna policisté z volarského obvodního oddělení vyšetřovali případ neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Majitel platební karty policistům oznámil, že ve Volarech ztratil svou kartu někdy od 29. března do 1. dubna a nevěděl, kde přesně. Kartu někdo našel a stihl s ní třikrát zaplatit u čerpacích stanic v Prachaticích, v Hluboké nad Vltavou a v Bystřici u Benešova.

   Přestože se podobné případy v policejních svodkách neobjevují často jako vyřešené, tentokrát se podařilo pachatele najít. Už čelí i trestnímu stíhání. Jde o devětapadesátiletého muže hlášeného k pobytu na Prachaticku, který kartu našel ve Volarech na čerpací stanici. A pak s ní natřikrát natankoval za celkem 900 korun. „Další prověřování provádí volarští policisté ve zkráceném přípravném řízení,“ dodala prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Muž tak může v nejbližších týdnech čekat od soudu trestní příkaz.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena