Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
 

Muži s minulostí se představují v prachatické knihovně

PRACHATICE – 12. listopadu 2019 – 16:35 – Prachatická městská knihovna hostí výstavu představující azylový dům sv. Petra v Záblatí. Dostala název Muži s minulostí.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Výstava potrvá už jen do neděle 17. listopadu a vznikla ve snaze představit dům jako místo, kde se pomáhá lidem, kteří se dostali do těžké situace. „Jsme azylový dům pro muže. Ubytování jsou ve věku 18 až 64 let. Délka pobytu je maximálně rok, aby byl dostatek času na vyřešení situace jednotlivých klientů,“ řekla ředitelka prachatické farní charity Jana Schwarzová, která dům provozuje.

   Dům je určen hlavně pro muže bez domova a připravuje pro ně aktivity, které jim mají pomoct s návratem do běžného života. „Proto zde pořádáme kulturní vystoupení, přednášky, anebo výlety. Část těchto aktivit je i pro veřejnost. Díky tomu, že azylový dům je na vesnici v objektu bývalé fary, je zde možnost zapojení do dobrovolné pracovní činnosti, která má napomoci k získání, anebo obnovení pracovních návyků. Klienti se zde starají o drobné domácí zvířectvo, pěstují zeleninu pro vlastní spotřebu, podílí se na drobných opravách,“ představila dům Jana Schwarzová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena