Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Kultura Prachaticka ožívá. Otevírají muzea, galerie i kina

PRACHATICKO - 11. května 2020 - 13:10 – Ode dneška je možné na Prachaticku vyrazit opět za kulturou. Začínají hrát kina, otevírají se výstavy a jsou povoleny akce do sto účastníků.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Na samostatné kulturní akce do sta účastníků si veřejnost bude muset asi ještě počkat, než je organizátoři připraví. Ale už od minulého týdne je možné jít si půjčovat knihy do knihoven a nyní se otevírají kina, muzea a galerie. Na co je tedy možné se vydat na Prachaticku?

   Kina mohou hrát odedneška. To vimperské zatím svůj program nezveřejnilo na webu kulturního střediska a jako první začne tedy hrát prachatické kino Národka. To uvede 12. května od půl osmé večer film Chlap na střídačku. Kino snížilo svou kapacitu na 41 diváků, aby dodrželo vládní restrikce. „Pro nákup vstupenek prosím využijte náš on-line rezervační systém. Staromilci mohou využít rezervace na infocentru - 388 607 574,“ uvedly Kulturní a informační služby města Prachatic na svém facebooku.

   Kino ve Strunkovicích nad Blanicí začne promítat v pátek 15. května od devatenácti hodin. Ke kulturnímu životu se tu vrátí americkým dobrodružným filmem Volání divočiny. Ministerstvo zdravotnictví k návštěvám kin vydalo plakátek s doporučením, jak se chovat.

   S dneškem se také otevírají galerie. Ta prachatická v Dolní bráně nabízí prodlouženou výstavu prachatického fotoklubu nazvanou Manipulace. Navštívit je možné ji až do 5. června. Dnes se otevírá také volarská městská galerie v městském hotelu Bobík. „Připravili jsme speciální výstavu vybraných autorů z Výtvarného workshopu Volary,“ uvedlo Kulturně informační centrum Volar na své stránce. Mezi autory výstavy jsou například Cecilia Chiavistelli, Zdeněk Přibyl, Vladimír Šavel nebo Teodor Buzu.

Volarská výstava. Foto KIC Volary.

   Prachatické muzeum otevře zítra v deset hodin dopoledne. Navštívit tu bude možné stálé expozice Renesance - zlatý věk města, Prachatice - pohled do minulosti města, Muzeum za císaře pána a Životní pouť Jana Nepomuka Neumanna. Přednášky a doprovodné akce tu zůstávají zatím dál zrušeny. „Momentálně pracujeme na novém harmonogramu přednášek plánovaných pro letošní rok s ohledem na stále platná opatření. Některé z přednášek ale připravujeme on-line,“ informovalo muzeum na svém webu. Dnes se také otevírá Muzeum české a loutky a cirkusu, které je možné navštívit za poloviční vstupné.

   Netolické muzeum JUDr. Otakara Kudrny pak otevře také v úterý 12. května. „Bude možné si prohlédnout nejen expozici, ale i letošní výstavy - Malinová všehochuť fotografa Václava Maliny a celosezónní výstavu Netolická lokálka ve spolupráci se Stifterovým pošumavským železničním spolkem Vimperk u příležitosti výročí 125 let od založení dráhy Netolice – Dívčice,“ informovalo muzeum.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena