Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarská radnice koupí elektromobil a zřídí dobíjecí stanici

VOLARY - 6. května 2020 - 9:14 - Nákup elektromobilu schválili volarští zastupitelé. I dalšími kroky ukazují, že pro ně elektromobilita vůbec není cizím slovem.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Nový městský elektromobil bude malý vůz Citigo od českého výrobce za zhruba 370 000 korun. "Čtyřicet procent pořizovací ceny pokryje dotace," uvedl starosta Volar Vít Pavlík. Městské vozidlo bude sloužit především úředníkům k pohybu po městě, i když třeba i na jednání do Českých Budějovic bez problémů dojede. Deklarovaný dojezd takového auta je zhruba 250 kilometrů.

   V používání moderní techniky a elektromobilitě chtějí jít Volary i dál příkladem. Na náměstí v dohledné době také zřídí radnice veřejnou dobíjecí stanici pro elektromobily. "Bude přímo na parkovišti před knihovnou. Provozovat stanici bude společnost E-on. Platit bude možné klasickou kreditní kartou nebo ve zvýhodněném tarifu, který si zákazník zřídí u společnosti dodávající elektřinu," doplnil starosta. Potřebné stavební povolení se už vyřizuje.

   S prosazováním eletromobility začali již v loňském roce Městské lesy Volary, které pro své hajné zakoupily dva vozy, aby se pohybovali v lese bez emisí. Auta se osvědčila, protože kromě ekologických dopadů mají také výhodu levného provozu. Městské lesy plánují koupit ještě další dvě vozidla, pravděpodobně na podzim. "Vše závisí na administraci dotace, jelikož jak vozidlo Města, tak Městských lesů jsou pochopitelně pořízena díky úspěšné žádosti o dotaci na elektromobilitu," řekl Vít Pavlík.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena