Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Případ lenorské exploze uzavřen. Dům odpálil v koupelně

LENORA - 5. května 2020 - 13:54 – Policie po sedmi měsících uzavřela případ ničivé exploze, která se stala loni v říjnu v Lenoře. Potvrdila přitom verzi obyvatel domů.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Exploze bytového domu číslo 31 se odehrála 3. října loňského roku nad ránem. Zemřel při ní jeden člověk, devět bylo zraněno a devatenáct evakuovali hasiči ze sousedních domů. Obyvatelé bytovek od začátku mluvili o tom, že dům odpálil muž, který při něm zemřel kvůli dlouholetým sousedským sporům. To nyní potvrdila i policie.

   „Pachatel měl v bytovém domě číslo popisné 31 v Lenoře mezi druhou a čtvrtou hodinou ráno umístit propan-butanové láhve, nechal z nich unikat plyn a pak v koupelně svého bytu inicioval výbuch s následným požárem tohoto domu,“ uvedl dnes krajský policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že případ byl odložen, protože policie nemůže trestně stíhat mrtvého muže.

   Vyšetřování příčin trvalo dlouho, protože policie čekala na závěry znalců. Exploze napáchala obrovské škody. Z domu číslo 31 zbylo v podstatě jen torzo, které muselo být strženo. Podle policistů, kteří byli s vyšetřováním seznámeni, měli obyvatelé štěstí v neštěstí, protože dům byl zděný z cihel a proto se při explozi rozpadl. V pevnější konstrukci panelového domu by výbuch napáchal zřejmě mnohonásobně větší škody na životech a zdraví. Odhad škod se vyšplhal na dvacet milionů korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena