Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Bez měření teploty, zadním vchodem jen se zákazem návštěv

PRACHATICKO - 5. května 2020 - 10:08 – Prachatická nemocnice ruší většinu omezení kvůli covidu-19 a vrací se do normálního režimu. Začne také dohánět, co odložila.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Prachatická nemocnice informovala o návratu do normálního režimu od dnešního dne. Podle tiskové zprávy to umožňuje epidemiologická situace v regionu. V kraji bylo k včerejší osmnácté hodině evidováno hygieniky pouze 47 nemocných a jejich počet rychle klesal. Přímo na Prachaticku evidovali hygienici 13 nemocných, což je v našem regionu už několik dní stabilní číslo. Restrikce se přitom zaváděly při nižších číslech.

   Nyní nemocnice k dnešnímu dni ruší většinu předchozích epidemiologických opatření. Opět je možné dostat se do nemocnice i zadním vchodem, u hlavního vstupu skončilo měření teploty a vstupní triáž. „Podle pravidel triáže budou pacienti dotazováni v ambulancích nebo telefonicky při objednání na výkon. Pacienti mohou navštívit již všechny ambulance a provozy,“ řekla mluvčí nemocnice Iva Nováková. „Prosíme pouze o respektování hygienických pravidel nošení roušek, dodržování odstupu od dalších pacientů a dezinfekci rukou při příchodu a odchodu,“ upřesnil ředitel nemocnice Michal Čarvaš. V areálu se také začíná opět platit parkovné.

   Dál platí jen zákaz návštěv. Ty ve výjimečných případech dovoluje primář oddělení. Otevřena je také lékárna a otcové mohou k porodu. „Pro účely boje s nemocí covid-19 zůstává vyčleněno několik lůžek na interním oddělení. Dále bude otevřeno odběrové místo na zadním parkovišti u zadního vchodu. Součástí předoperačních vyšetření bude prozatím i PCR test na COVID-19 z důvodu ochrany personálu při zavádění umělé ventilace,“ doplnila nové informace z nemocnice Iva Nováková.

   „Pacienti nemusí mít obavy z návštěvy nemocnice. Jsou zde v maximální míře používány dezinfekce i ochranné pomůcky. Operační programy již probíhají ve standardním režimu. Nemocnice se bude snažit dříve odložené operace, například TEP kolene a kyčle, přeplánovat a realizovat v dalším průběhu roku,“ dodal ředitel prachatické nemocnice.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena