Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volary musí koupit v dražbě od státu čističku odpadních vod

VOLARY - 4. května 2020 - 10:33 - Volarští zastupitelé jednali na svém posledním jednání o koupi Čistírny odpadních vod Volary - Mlýny v dražbě od státu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

   "Dosud čistírna patří Pozemkovému úřadu, ale stát se už o ni nechce starat, tento fond má jiné úkoly. Proto jsme se my, zastupitelé, rozhodli vyjít vstříc občanům a čistírnu odpadních vod koupit v dražbě. Stát nám ji totiž nemůže převést bezúplatně, protože do ní investoval. Vyvolávací cena v dražbě bude 100 000 korun, my do ní půjdeme s částkou 101 000 korun. Už jsme se přihlásili," vysvětlil starosta Vít Pavlík.

   Znamená to, že v čistírně odpadních vod bude město svým pánem, ale také převezme veškerou zodpovědnost za její provoz a případné problémy, které tam vzniknou. Zásadní je to podle slov starosty především pro lidi, kteří bydlí v městské části Volary - Mlýny. Ti budou mít konečně partnera, se kterým mohou komunikovat, což s dosavadním vlastníkem nebylo. Město současně s čističkou převezme i zdroj pitné vody, který v této části města slouží asi 25 rodinám.

   Volary se hlásí až do čtvrtého kola veřejné dražby této čistírny odpadních vod. Cena čističky, která prošla před pěti roky rekonstrukcí, postupně pro nezájem během prvních tří kol dražby klesala z původních 2 500 000 korun stanovených znaleckým posudkem na dnešních sto tisíc korun. "Za původně oznámenou cenu jsme ji rozhodně koupit nechtěli," řekl k tomu volarský starosta Vít Pavlík. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena