Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  300 000 pro Lenoru přišlo prachatickému zastupitelstvu moc

PRACHATICE – 11. listopadu 2019 – 18:27 – Prachatické zastupitelstvo jednalo na svém posledním zasedání o pomoci Lenoře po říjnovém výbuchu. A posílá na pomoc 100 000 korun.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   O příspěvku pro obec Lenora, kde 3. října ráno vybuchl bytový dům u místní pece, jeden člověk zemřel a několik rodin přišlo o střechu nad hlavou, jednalo prachatické zastupitelstvo na návrh Roberta Zemana. Ten přišel s tím, aby zastupitelstvo Lenoře na řešení bytové situace rodin ze zničeného domu poslalo 300 000 korun.

   Místostarosta Jan Klimeš ale navrhl, aby zastupitelstvo jednalo o sumě sto tisíc korun s tím, že Prachatice Lenoře nabídly pomoc i ve formě mobilních obytných buněk, které město používalo v minulosti pro ubytování vystěhovaných obyvatel z městských bytů.

   „Je logické, že bychom měli pomáhat svým přátelům,“ řekl starosta Martin Malý. „Domnívám se, že sto tisíc korun pro tuto chvíli může být dostatečné. Bylo by to přiměřené i vzhledem ke stavu financí města,“ dodal starosta. Město letos výrazně zvýšilo své zadlužení kvůli rekonstrukci bazénu a utratí i zhruba dvě třetiny svých rezerv.

   „Ano nemáme peníze, to je to, co tu často skloňujeme a měli jsme na to myslet, když jsme tu schvalovali ty velké investice,“ reagoval Robert Zeman. „Buďme velkorysí, těch tři sta tisíc si můžeme dovolit,“ dodal. Připomněl i to, že kraj poslal Lenoře na pomoc dva miliony korun.

   Suma 300 000 korun se nakonec zdála vysoká i větší části opozice a tak zastupitelstvo schválilo pomoc ve výši sta tisíc korun. Pro tuto sumu nakonec hlasovali všichni přítomní zastupitelé. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena