Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Volarští zastupitelé rozhodovali i v rouškách

VOLARY - 2. května 2020 - 11:41 - Volarští zastupitelé se nebáli a sešli se i ve stavu nouze a s rouškami. K jednání se sešli po čtyřech měsících.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytlo KIC Volary

  

   "Jednání jsme s ohledem právě na nouzový stav mohli ještě odložit, ale potřebovali jsme po delší době nutně projednat řadu důležitých záležitostí, které ovlivňují provoz našeho města a život jeho občanů," řekl nám starosta Volar Vít Pavlík. Ten svolal zasedání městského zastupitelstva do prostorného společenského sálu Městského úřadu. "Sešli jsme se za mimořádných bezpečnostních a hygienických opatření. Zastupitelé jednali v  rouškách, roušky byly přichystané i pro občany, kdyby náhodou neměli vlastní, používali jsme dezinfekci rukou, dodržovali dvoumetrové rozestupy přítomných, byli jsme připraveni v diskusi i na možné vystřídání občanů v sále s dvojími dveřmi a také video-přenos do předsálí, kdyby přišlo ještě více lidí," dodal starosta.

   Volarští jsou z větších měst Prachaticka první, kdo se sešel ještě v době platnosti epidemiologických opatření. Vimperk, Volary a Netolice k jednání zastupitelstev zatím nepřikročily, i když třeba v Prachaticích o to požádala opozice a zatím čekají, až bude situace bezpečnější.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena