Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
Ilustrační foto. (NPŠ)   Park se začíná otevírat návštěvníkům. Už můžete za vlky

ŠUMAVA - 1. května 2020 - 9:31 – Šumavský národní park také reaguje na ukončování vládních restrikcí a otevírá se znovu návštěvníkům. Dnes otevřel výběh s vlky.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   „Od prvního máje znovu otevíráme v Návštěvnickém centru Srní výběh s vlky i s veškerým zázemím. Možnost navštívit výběh s rysy a pozorovat jeleny z nové vyhlídky nabídne také Návštěvnické centrum Kvilda. Provoz všech výběhů včetně sociálních zařízení a parkovišť zajišťujeme každý den od 8:30 do 16:00 hodin,“ řekl ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený.

   Návštěvnická centra a informační střediska park bude otevírat postupně v květnu a červnu. Musí do nich totiž nainstalovat ještě ochranné plexisklové zábrany. „Kromě toho pro návštěvníky již běží registrace na splouvání Vltavy. Pokud to stav vody v řece dovolí, první splutí bude možné 1. června. Od poloviny května spustí správa šumavského národního parku i registrační systém programu pro dobrodružné výpravy do nejodlehlejších šumavských koutů - Průvodci divočinou,“ dodal mluvčí parku Jan Dvořák.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena