Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Městská rada rozhodne o Slavnostech Zlaté stezky v pondělí

PRACHATICE - 30. dubna 2020 - 21:21 - Dvě hodiny jednali dnes před polednem všichni hlavní zainteresovaní s vedením města o osudu letošních Slavností Zlaté stezky v Prachaticích.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Přípravy na letošní 30. Slavnosti Zlaté stezky, které jsou každoročně o posledním červnovém víkendu zejména oslavou renesanční minulosti Prachatic, do této chvíle probíhaly podle plánu. Průběh koronavirové pandemie je však ohrozil natolik, že se dnes, ve čtvrtek 30. dubna, uskutečnilo na radnici v Prachaticích jednání o jejich osudu.

   "Šla jsem na jednání se starostou Martinem Malým s návrhem, že se letošní jubilejní ročník Slavností zejména z bezpečnostních a hygienických důvodů konat nebude a přesune se na rok 2021," řekla pro PRACHATICKOnews.cz Jiřina Dolejšková, vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice, pověřeného přípravou akce. "Budeme se ale snažit, abychom to na letošních Podzimních slavnostech města našim občanům aspoň trochu vynahradili. Také proto, že přes léto se pravděpodobně v kultuře nic zásadního konat nebude," dodala.

   Z dnešního jednání, které podle slov Jiřiny Dolejškové provázela shoda jeho účastníků, vzešel návrh pro nejbližší zasedání městské rady s doporučením, aby se letošní Slavnosti Zlaté stezky nekonaly. Radní, kteří vždy schvalují koncepci slavností, o tom rozhodnou v pondělí 4. května. Poté bude jejich rozhodnutí oznámeno veřejnosti.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena