Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Koronavirus z kraje rychle mizí, nemocných je jen 56 lidí

PRACHATICKO - 30. dubna 2020 - 11:31 – Nové respirační onemocnění je v Jihočeském kraji na prudkém ústupu. Ten nezpomalilo ani uvolňování restrikcí od Velikonoc.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Dvě třetiny pozitivně testovaných lidí v Jihočeském kraji už jsou vyléčeny. Momentálně jich tu s covidem 19 marodí jen 56. Ještě minulý týden v pondělí to bylo 99 lidí. Po necelých deseti dnech se jejich počet snížil tedy bezmála o polovinu. Nový nárůst počtu nemocných nepřišel ani po Velikonocích a ani po dalším uvolňování restrikcí. Nárůst nepřineslo ani zvýšené testování pendlerů, které začalo v pondělí. Většina přenosů, které hygienici v kraji v posledních dnech hlásí, se přitom odehrává v rodinách, kde už někdo covid 19 má nebo měl.

   Na Prachaticku bylo od začátku sledování nákazy potvrzeno jen 28 pozitivně testovaných lidí, sedm se už uzdravilo a aktuálně nemocných je nyní 16 lidí. Na sousedním Strakonicku už jsou nemocní jen čtyři lidé, na Českokrumlovsku tři a Jindřichohradecký okres už nemá dokonce žádného nemocného.

   Spory o nebezpečnosti viru ve vědecké komunitě stále nejsou dořešeny, ale s přibývajícími informacemi a daty je čím dál tím zřejmější, že virus je tu s námi déle než o něm víme, populace je jím už z části promořená a jde o relativně mírnou infekci a větším problémem je spíše to, jak je naše populace křehká a slabá a kolik lidí má jiné nemoci a především nadváhu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena