Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  MAS Šumavsko podpořila přírodovědnou učebnu ZŠ Národní

PRACHATICE - 30. 4. 2020 - Z 8. výzvy MAS Šumavsko bylo podpořeno vybudování odborné učebny přírodovědných předmětů pro I. stupeň ZŠ Prachatice, Národní 1018.

      

   Základní škola Prachatice, Národní 1018

   Učebna vznikla přestavbou dvou kabinetů a je vybavena moderními digitálními technologiemi. Žáci mají k dispozici osobní počítač, dataprojektor a plátno. Pro lepší možnost práce ve skupinách jsme pořídili ještě notebook. Nejmenší živé organismy kolem nás mohou děti pozorovat ve dvou digitálních mikroskopech. Po napojení na počítač a dataprojektor mohou všichni vidět práci ostatních.

   Nezůstali jsme však ani zdaleka jen u digitálních technologií. Do učebny jsme zakoupili také terárium pro mravence. Děti se lépe seznámí s jejich životem. Další součástí vybavení učebny je kancelářský vermikompostér. Děti do něj mohou odhazovat slupky od ovoce či zeleniny a další biologicky rozložitelný odpad. Přímo ve třídě mohou pozorovat práci žížal. Mimo jiné získávají kompost, který použijí na hnojení pokojových rostlin, které jsou nedílnou součástí učebny.

   Pro lepší seznámení s živou přírodou kolem nás mají děti k dispozici lupy a různé atlasy. Jedná se jak o atlasy rostlin, tak živočichů.

   Veškeré pomůcky a přírodniny jsou uloženy ve velkých skříních, které rozzářily přilehlou chodbu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena