Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V Prachaticích radnice vybuduje nové workoutové hřiště

PRACHATICE - 29. dubna 2020 - 11:46 – Děti na prachatickém panelovém sídlišti na Šibeničním vrchu a ve škole Národka se dočkají v květnu nového workoutového hřiště.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, návrhy hřiště poskytlo Město Prachatice

  

   Výstavbu hřiště připravila radnice. Stát bude necelých 800 000 korun bez DPH a město ho vybuduje v květnu vedle areálu Národky. „Jako první workoutovou sestavu, která se skládá z pěti prvků, jsme zvolili umístit poblíž základní školy Národní, aby tuto sestavu mohli využívat žáci školy v dopoledních hodinách při hodinách tělesné výchovy. S výběrem prvků nám pomáhal Václav Mráz, který má zkušenosti a podobné zařízení provozuje v Českých Budějovicích,“ vysvětlil pro PRACHATICKOnews.cz místostarosta Miroslav Lorenc.

   Městu s investicí pomohla dotace od firmy ČEZ a hřiště by nemělo být poslední, které radnice chce vybudovat – v plánu jsou i další, ale kdy na ně dojde, je zatím nejasné. „Trendem umístění workoutových hřišť je dávat je co nejblíže u sportovišť, jako je třeba městský stadion, hokejbalové hřiště nebo stará střelnice. V dnešní těžké situaci je ale čirou spekulací odhadnout, kdy postavíme další hřiště,“ dodal Miroslav Lorenc.

   Wikipedie: Workout (hovorově venkovní fitness) je sportovní aktivita s vlastní vahou těla, která zahrnuje různé cviky na veřejných sportovních hřištích, především na hrazdě, bradlech, žebřinách, horizontálních žebřících, kruzích a jiných konstrukcích, nebo i bez jejich použití (na zemi). Hlavní důraz je kladen na cvičení s vlastní vahou, rozvoj síly a vytrvalosti. Více na https://cs.wikipedia.org/wiki/Workout

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena