Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Startuje registrace splouvání Vltavy odložená kvůli covidu

ŠUMAVA - 25. dubna 2020 - 14:14 – V pondělí konečně začne odložená registrace pro splouvání Vltavy v národním parku. Na řeku se pak vodáci dostanou v červnu.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Správa národního parku Šumava spustí v pondělí 27. dubna v poledne na svém webu systém registrací vodáků pro splouvání Vltavy v národním parku v úseku ze Soumarského mostu do Pěkné. Jeho spuštění bylo na konci března odloženo kvůli vládním restrikcím kvůli panice z covidu.

   Registrovaní vodáci pak budou moct splouvat Vltavu až od 1. června a ne od začátku května, jak to bylo v minulých letech pravidlem podle návštěvního řádu parku. „Intenzivně připravujeme opatření spojené s dovybavením informačního střediska na Soumarském mostě tak, aby vyhovovalo určitým hygienickým standardům a byla chráněna jak obsluha informačního střediska, tak také vy samotní. Sháníme hygienické prostředky jako jednorázové rukavice, ochranné štíty a desinfekci,“ uvedl k tomu mluvčí správy parku Jan Dvořák.

   Kolik lodí se nakonec na Vltavu vydá, bude záležet na dalším uvolňování vládních restrikcí. „Doufáme, že do té doby bude povoleno shromáždění většího počtu lidí, než je současných 10, protože v jedné hodině může splout až 7 lodí, což je srocení 14 lidí plus průvodce,“ dodal Jan Dvořák. A nejvíc asi bude záležet na tom, jestli zaprší. Ve druhé polovině dubna se totiž hladina Vltavy na Soumarském mostě pohybuje často pod limitními 50 centimetry. I na Šumavě tak vládne sucho. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena