Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Případ sražení nezletilé dívky na přechodu míří k soudu

PRACHATICKO - 24. dubna 2020 - 9:03 – Dopravní policisté informovali, že posílají k soudu ve zkráceném přípravném řízení případ sražení nezletilé dívky na přechodu pro chodce.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Nehoda se stala na konci února nad ránem v Soumarské ulici ve Volarech. Z jejího zavinění a z ublížení na zdraví z nedbalosti obvinili prachatičtí dopravní policisté sedmadvacetiletého muže z našeho regionu, který tudy projížděl se svou Škodou Octavií. „Přičemž neumožnil bezpečné přejití přechodu pro chodce nezletilé dívce, kterou svou jízdou ohrozil a následně ji levým zpětným zrcátkem srazil. Dívka utrpěla zranění, se kterým byla převezena rychlou záchrannou službou do nemocnice na ošetření, s následným několikatýdenním léčením,“ řekla policejní mluvčí Martina Joklová.

   Obviněný řidič před jízdou nepil alkohol a škodu na vozidle odhadl na tisíc korun. Policisté případ řeší formou zkráceného přípravného řízení, takže obviněný mladý muž dostane v nejbližších týdnech od okresního soudu trestní příkaz s rozhodnutím o vinně a trestu, proti kterému se bude moct případně bránit u hlavního soudního líčení. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena