Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatické lesní hřiště si vysloužilo v anketě bronz

PRACHATICE - 23. dubna 2020 - 17:00 – Prachatický areál lesních her včera skončil třetí ve své kategorii v desátém ročníku ankety o Dřevěnou stavbu roku.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Anketu pořádá Nadace dřevo pro život, která funguje už patnáct let a soutěž o Dřevěnou stavbu roku patří k jejím pravidelným aktivitám. Prachatický areál lesních her přihlásila do ankety radnice. „Naše anketa už deset let ukazuje pokrok českého dřevěného stavění. Dřevěné stavby provázejí lidstvo od počátku věků a jsou svědky vývoje naší společnosti,“ řekl ředitel nadace Stanislav Polák.

   Třetí místo prachatického areálu, který se nachází nad průmyslovou zónou nedaleko Lázní sv. Markéty, je velkým úspěchem. O cenách rozhodovala jak odborná porota, tak i veřejnost hlasováním. V kategorii velkých dřevěných hřišť rozhodovaly hlasy veřejnosti. Těch celkem do všech kategorii přišlo 56 812. A prachatický areál měl ve své kategorii velkou konkurenci, když se na bronzovou příčku dostal ze sedmnácti nominovaných staveb.

   Prachatický areál lesních her byl otevřen na podzim roku 2017 první etapou určenou pro děti od tří do dvanácti let. Od podzimu roku 2018 je pak hotova i druhá etapa pro mládež a na třetí pro rodiče a seniory nyní město připravuje. Na tvorbě areálu se přitom podílely i děti a mládež. „Jednotlivé aktivity navrhovaly děti kroužků DDM Prachatice. Mohu říci, že devadesát procent návrhů dětí a mladých lidí bylo akceptováno a zapracováno do projektu," uvedl radní a ředitel DDM Prachatice Jiří Machart.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena