Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Radost přichází k Volarským v podobě květnaté louky i medu

VOLARY - 21. dubna 2020 - 9:09 - Za drobného chumelení začala v minulých dnech před volarskou lékárnou vznikat letní květinová louka. Pro radost místních i návštěvníků města.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Jaroslav PULKRÁBEK, ředitel KIC Volary 

  

   Jde o další z plánovaných kroků volarské radnice, který navazuje na loňskou výstavbu městského včelína a připravované zahájení produkce Volarského medu.
"Nastoupená cesta medu nás nyní přivedla k rozhodnutí připravit lidem květnatou loukou trochu radosti ze života, tak potřebné zvlášť v dnešní době. Na ploše v centru města, kterou připravily Technické služby města Volar, vysadíme směs letniček zvanou Equilibre. A uprostřed rozkvetlé louky najdou naši občané překvapení. Zatím mohu prozradit jen to, že ponese znak našeho města," řekla nám místostarostka Volar Jana Bártová, která je autorkou medového i květinového nápadu, a doplnila: "Moc ráda dělám lidem radost."

   Na přípravách květnaté loutky spolupracuje místostarostka Jana Bártová zejména s ředitelem Technických služeb Volary Stanislavem Haladejem a pracovníkem Městských lesů Miroslavem Trostem, který má na starosti med. Všichni tři jsou na snímku ze zemních úprav budoucí louky. Dodejme, že dvě balení potřebného osiva od specializované české firmy, rozvíjející zkušenosti francouzských zahradníků, vyjdou volarské Technické služby na celkem osm tisíc korun.

   To však ještě není všechno. "Brzy město spolu s Volarským ochotnickým spolkem VOSA a s dětmi vysadí kvetoucí alej na vycházkové trase propojující Starou Lenorskou s Finskými domky. Většinu lidí, nejen v dnešní době, jistě potěší pohled na krásné květy. Už jsme oslovili zahradníky, kteří nám dodají stromky. Vysazovat by se mohlo v květnu. Lidé i město potřebují trochu krásy. Naším cílem je pustit radost do Volar a být přírodně krásným šumavským městem," dodala volarská místostarostka Jana Bártová. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena