Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Senioři se na Šumavu podívají s autobusy až na podzim

ŠUMAVA - 20. dubna 2020 - 9:18 – Správa šumavského parku ruší jarní část programu nazvaného Dostupná Šumava pro seniory ve věku 65+ a lidi s handicapem.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Důvodem zrušení programu, který správa parku připravuje už dvaadvacet let, je stav nouze a z něj vyplývající omezení akcí pro více osob a především pak ochrana cílové skupiny zájezdů, která je nemocí COVID 19 nejvíce ohrožena. Jarní část programu byla plánována na dobu od 19. května do konce června.

   „Zároveň chceme informovat, že podzimní série zájezdů od 1. září do 29. října je nadále připravovaná a jakmile bude větší jistota pro její bezpečnou realizaci, tak si bude možné místo v programu zajistit. Termín zahájení rezervací bude s dostatečným předstihem oznámen předem,“ řekl mluvčí správy parku Jan Dvořák.

   Dostupná Šumava je program celodenních autobusových zájezdů s průvodcem, určený pro seniory a osoby se sníženou mobilitou. Správa NP Šumava společně s ČSAD Plzeň jej připravují již 22 let. Pro letošní rok je naplánovaná stejná trasa jako v roce 2019, kdy se účastníci programu podívali například na jezero Laka, Pancíř, Nový Brunst.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena