Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Vzácný a radostný okamžik. V hospici se křtilo

PRACHATICE - 15. dubna 2020 - 9:06 – V prachatickém hospici se v úterý konal malý obřad, který je oslavou života. Jeden z klientů tu byl na vlastní žádost pokřtěn.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytl Hospic sv. Jana Neumanna 

  

   Křest je v křesťanské tradici napříč všemi denominacemi čítajícími přes dvě miliardy lidí tradičně rituálem, při kterém dochází k obrácení. Ke změně postoje k životu, světu a především existenci, která je považována za dobrou a smysluplnou navzdory utrpení a smrti a která je také považována za osobní a živou a ve vztahu s lidmi žijící.

   Křtem prošel v hospici v úterý 14. dubna v době velikonoční pan Jaromír. „Je to jeden z našich pacientů. Přijal svátost křtu, po které již delší čas toužil. Přítomny byly sestry boromejky i personál hospice. Symbolicky právě ve chvíli samotného křtu se roztrhlo zatažené nebe a slunce svými paprsky ozářilo přítomné,“ řekl ředitel hospice Robert Huneš.

   Obřad křtu vedl prachatický kaplan Rafael Maca. Římskokatolické svátosti vychází ze svědectvími doložených biblických událostí a jsou oslavou života. Úterní hospicový křest je tak možné v čase, kdy život svázal v Evropě silně přehnaný strach ze smrti, chápat naopak jako oslavu a porážku strachu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena