Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dvacáté narozeniny slaví Skupina historického šermu Berit

VIMPERK – 9. listopadu 2019 – 13:40 – Mladík v nejlepších letech je vimperský BERIT. Populární skupina historického šermu oslavila v pátek 8. listopadu v MěKS své dvacátiny.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Byly při tom krátké řeči, dlouhé stoly s vynikajícím občerstvením a nekonečná setkání dobrých přátel. Popřát přišli kolegové z Artega, divadelníci z Boučku, starostka Vimperka Jaroslava Martanová a spousta dalších kamarádů.



   V Beritu se za dvacet let podle předsedy spolku Jana Švehly vystřídalo 40 stálých a 50 příležitostných členů na dobrých třech stovkách akcí. "Všechny se nám na naše plakáty tady v Galerii U šaška nevešly, další jsou přímo v sále kulturního střediska a na ostatní se určitě dostane příště," sdělil s úsměvem Jan Švehla.



   Přehlídka fotografií a výstižných textů z akcí Beritu ve Vimperku, jižních Čechách, ale i v zahraničí, opravdu stojí za shlédnutí. V galerii bude celý měsíc, ta v sále byla příležitostná jen k vernisáži.



   Vimperské slavnosti, příměstské tábory, rekonstrukce historických bitev, šerm, souboje, ohňové show, účinkování ve filmu a na videu, divadla a vůbec všude, kde se členové a členky Beritu vyskytli - to nabízejí vkusné zpracované velké plakáty. Plameny v srdci, jiskru v oku a žár v těle přejeme ohňovým mužíčkům ve zbroji a švarným děvčicám i my!

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena