Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V pondělí vypukly na Prachaticku tři požáry za hodinu a půl

PRACHATICKO - 8. dubna 2020 - 18:28 – Hasiči vydali varování pro veřejnost. Nebezpečně totiž narostl počet požárů. Na Prachaticku vypukly v pondělí během chvíle tři.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, ilustrační foto HZS Jihočeského kraje

  

   Se začátkem stavu nouze ubylo hasičům zásahů třeba u nehod. Naopak jim přibývají nebezpečně ve statistikách požáry. Je to způsobeno tím, že za většinou požárů stojí lidské chyby a lidé teď mají více času je dělat. V Jihočeském kraji se dokonce před několika dny počet požárů vyhoupl na šestinásobek průměru. Proto také vydali hasiči varování: Roste počet požárů v přírodě, hasiči apelují.

   Na Prachaticku v pondělí 6. dubna hasiči zasahovali u třech požárů. Hlášení o nich jim přišlo během pouhé hodiny a půl. Nejvážnější z nich byl požár lesní hrabanky u Kralovic. „Operační středisko ke Kralovicím vyslalo v 19:20 hodin profesionální hasiče ze stanice Prachatice a vyhlásilo poplach pro jednotky SDH obcí Netolice, Lhenice a Kralovice. Na požářišti byla přítomna také jednotka SDH obce Mičovice. Hasiči likvidovali požár na lesní pasece na ploše přibližně 100 x 20 metrů. Zásah hasiči ukončili krátce před 23. hodinou,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. V noci pak požářiště ještě hlídali.

   O šestnáct minut později museli volarští dobrovolní hasiči k požáru dřevního odpadu, který hořel v kůlně u domu v Mlynařovické ulici ve Volarech a před devátou večer zasahovaly také u požáru dřevního odpadu v kompostu v Němčicích dobrovolní hasiči z Netolic a ze Zlivi.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena