Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Kriminalisté dopadli aktéra pěti netradičních krádeží

PRACHATICE - 2. dubna 2020 - 9:35 - Celkem pět krádeží, kterých se dopustil stejný pachatel, objasnili prachatičtí kriminalisté. Obviněnému hrozí až osm let ve vězení.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Hned pět krádeží stihl způsobit sedmatřicetiletý muž z Prachaticka. Pachatel kradl v rozmezí od konce loňského listopadu do předminulého pátku, kdy kradl v panelovém domě v Prachaticích. „V osmém patře odcizil z botníku svinovací vodítko na psa se sadou igelitových pytlíků, čímž majiteli způsobil škodu za nejméně 500 korun. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že již byl za obdobnou majetkovou trestnou činnosti odsouzen v posledních třech letech rozsudkem okresního soudu a také v době vyhlášeného nouzového stavu,“ řekla o poslední krádeži prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   V ostatních případech pachatel kradl na různých místech. Koncem listopadu se vloupal do auta, ze kterého ukradl peněženku a způsobil škodu za více jak 140 tisíc. Poté stihl ve stejném měsíci navštívit nezamčenou pergolu u domu v Prachaticích, ze které si odnesl brusku v hodnotě dvou tisíc korun. „Dále bez použití násilí obviněný vnikl v polovině února do dvou dodávek Renault Traffic a Renault Master, které byly zaparkované v oploceném areálu jedné firmy v Prachaticích. Z vozidel následně odcizil látkovou tašku s osobními doklady a platební kartou, laserový měřič délek značky Bosch, dva kusy aku vrtaček a jednu příklepovou vrtačku, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za bezmála 15 000 korun,“ řekla Martina Joklová.

   Aktivního zloděje se podařilo prachatickým kriminalistům zadržet v pondělí a poté byl dán do vazby. „Vzhledem k tomu, že se obviněný dopustil jednoho ze skutků v době vyhlášeného nouzového stavu Vládou České republiky číslo 194 ze dne 12. 3. 2020 hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ dodala Martina Joklová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena