Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nemocnice poslala velkou část personálu do karantény

PRACHATICKO - 31. března 2020 - 17:19 – Prachatická nemocnice dnes informovala, že odhalila mezi pacienty dvě ženy s novým respiračním onemocněním.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   V prachatické nemocnici ležela od čtvrtka do pondělí 30. března pacientka, která měla pozitivní test na nové respirační onemocnění. Lékařům neřekla, že se setkala s někým nakaženým. Tým, který ženu ošetřoval, byl po pozitivním testu poslán preventivně do karantény. Jde o pět lékařů a 32 lidí z řad nelékařského personálu.

   V pondělí večer se pak v nemocnici objevila další pacientka s podezřením na nové respirační onemocnění a ukázalo se, že jde o kamarádku první ženy a že spolu byly v kontaktu v jedné vesnici. I její test byl nakonec pozitivní. Do karantény jde ale v tomto případě jen sestra, která se s touto pacientkou setkala přímo.

   Nemocnice se nyní musí potýkat s tím, že má velkou část personálu v karanténě. Proto byl povolán tým, který se s tím prvním nepotkává kvůli omezení přenosu případné nákazy. Testy týmu, který je v karanténě, je ideální dělat pět dní po setkání s někým pozitivně testovaným. Dokud nebudou testy u týmu negativní, zůstanou jeho členové v karanténě.

   Obě pozitivně testované ženy skončily na infekčním oddělení krajské nemocnice v Českých Budějovicích a prachatická nemocnice vyzvala pacienty, aby kontakty s lidmi, kteří se léčí s novým respiračním onemocněním, nezatajovali. I když jde podle řady epidemiologů o relativně mírnou infekci a lidstvo trpí řadou mnohem závažnějších nemocí a problémů, vyvolává nová nemoc paniku, což zřejmě vede i k tomu, že lidé se bojí nechat se stigmatizovat přiznaným kontaktem s někým, kdo už nemoc má.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena