Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na příjezdu do Starých Prachatic bude nově šedesátka

PRACHATICE – 30. března 2020 - 11:42 – Prachatická radnice dostala povolení zpomalit dopravními značkami příjezd do Starých Prachatic. Nově tu bude platit šedesátka.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Město už má instalování nových značek na vlastní náklady schváleno veřejnou vyhláškou odboru dopravy. Ta by měla nabýt právní moci kolem Velikonoc a poté se bude moct město pustit do instalace značek. Nově se na silnici do Starých Prachatic od Těšovic objeví tři. Ve směru od Těšovic tu řidiče nejprve zpomalí značka na maximálně osmdesát kilometrů v hodině a poté na šedesát. V opačném směru se tu za hranicí obce objeví šedesátka.

   „Osazení dvou dopravních značek B 20a Nejvyšší dovolená rychlost „60 km/hod.“ a jedné dopravní značky B 20a Nejvyšší dovolená rychlost „80 km/hod.“ se stanovuje z důvodu zlepšení bezpečnosti silničního provozu, a to snížením rychlosti před vjezdem do obce Staré Prachatice a snížení rychlosti v prostoru nepřehledné křižovatky místní komunikace č. 9c a silnice II/141,“ píše se v rozhodnutí odboru dopravy. Proti plánu radnice se neobjevily žádné námitky.

   Značky mají zpomalit dopravu před zatáčkou a nepřehlednou křižovatkou, která se za výjezdem ze Starých Prachatic nachází. V místě, kde se objeví, se stala v říjnu roku 2018 tragická dopravní nehoda – při čelní strážce dvou osobních aut tu zemřel devětatřicetiletý muž. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena