Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Do Hodiny Země se zapojí o víkendu Vimperk i Prachatice

VIMPERK - 27. března 2020 - 10:16 - Ve Vimperku již podesáté zhasnou zámek a městskou zvonici. To vše kvůli mezinárodní akci s názvem Hodina Země. Přidají se i Prachatice.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto poskytla Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Šumava

  

   V sobotu 28. března v půl deváté večer zhasnou noční osvětlení na zámku a městské zvonici ve Vimperku. Spolu s Vimperkem se do zhasínání zapojí také Prachatice. Tady se do tmy na hodinu ponoří městská radnice a kostel svatého Petra a Pavla. Důvodem je mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody nazvaná Hodina Země. Celosvětová kampaň, zaměřená na změny klimatu Země, se v České republice uskuteční již podesáté.

   Hodina Země se vůbec poprvé uskutečnila v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kde bylo cílem organizátorů atraktivně upozornit na změny klimatu. Na hodinu tu zhasla všechna světla na slavné budově australské opery a do kampaně se zapojily více než dva miliony lidí. Postupem let se akce rozšířila po celém světě a v České republice se objevila poprvé v roce 2010. Zapojují se města, obce, firmy a veřejnost. Cílem je dát si najevo a uvědomit si odpovědnost za budoucnost naší Země.

   Vloni se v České republice zapojilo do Hodiny Země sto šedesát pět obcí, sedmdesát sedm firem, jedenáct památek a přes sedm set lidí. Celkem se do akce zapojilo sto osmdesát sedm zemí s několika miliony jednotlivci. Zapojit se může každý tím, že místo elektrického světla v domácnosti bude alespoň hodinu svítit například svíčkou.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena