Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ve Volarech pomáhá šití roušek i s pomůckami pro Anežku

VOLARY - 21. března 2020 - 12:00 – Volarské šití roušek nepomáhá jen jako preventivní opatření proti rychlému šíření nového viru, ale také pomáhá Anežce.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN 

  

   Ve volarském domečku začaly ženy a dívky šít roušky v pondělí. Začalo jich šít osm a na konci týdne už jich bylo patnáct. Sedly za šicí stroje a jako první zásobovaly pokladní a prodavačky a zaměstnance České pošty. Poté rozšířily služby pro domov důchodců a seniory, do azylového domu ve Strakonicích, do Moldy, prodejny MaxiHit, do Křišťanova, pro pracovníky přívozu v Horní Plané, do GRW Prachatice, studentům ESN České Budějovice a do krizového štábu Jihočeského kraje.



   Pro domov důchodců je zabezpečen pracovníky dovoz roušek na místo, pro veřejnost je nyní vyvěšen čas výdeje. O službu je velký zájem a přímo na místě vám ukážou i jak roušku správně uvázat. Děvčata šijí denně téměř deset hodin a vytvoří až 500 kusů roušek. Ty se rozdávají, ale dalším krokem je pomoc, kdy se přispívá malé Anežce a touto sbírkou se přidává volarské pracoviště DDM Prachatice k aktivitě města Volar, která ji zabezpečuje. A zde je týdenní shrnutí: Ušito bylo 1760 kusů roušek a vyrobilo je 15 lidí za 42 hodin práce! Skvělý výkon.


   „Je třeba dodat, že ve Volarech šijí i jiní a těm všem rovněž děkujeme. Prvních pět dní je za námi, ale my určitě nekončíme! Roušky jsou potřeba dál, a když to zrovna nebudou roušky, najdeme se zase v jiných činnostech, kterými můžeme pomoci. Děkujeme za všechny finanční dary, kterými jste zatím přispěli do naší sbírky. Jeden z velkých darů byl od majitelů ze samoobsluhy na sídlišti v obálce se srdíčkem a označením Vietnamci Pomáhají. Finance budou dále použity na dobrou věc. Jsme rádi, že i touhle formou můžeme pomáhat dál a nezůstávat jen u roušek. O této skutečnosti vás budeme informovat, až to všechno celé uzavřeme,“ zní z volarského domečku.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena