Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická nemocnice ruší plánované operace a výkony

PRACHATICE - 17. března 2020 - 9:23 – Preventivně karanténní opatření v prachatické nemocnici pokračují. Nemocnice nově ruší plánované medicínské výkony.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   „S účinností od 17. března 2020 ruší okresní nemocnice Jihočeského kraje všechny plánované operace a omezují ambulantní výkony i vyšetření, u kterých je to medicínsky bezpečné,“ řekla mluvčí jihočeských nemocnic Iva Nováková. Opatření se tak týká i Nemocnice Prachatice.

   Pacienti, kteří už byli do nemocnice na plánované výkony přijati, se operace dočkají. V nemocnici také platí úplný zákaz návštěv na všech odděleních a vstup je omezen na hlavní vstup. Výjimku v zákazu návštěv povoluje primář oddělení nebo jeho zástupce. O přítomnosti otce u porodu se rozhoduje individuálně.

   „Na základě rozhodnutí vlády bude opatření zrušení veškerých plánovaných výkonů platné po dobu trvání nouzového stavu, to je do 11. dubna 2020. Zastavujeme zároveň objednávání nových pacientů k těmto procedurám,“ dodal člen představenstva holdingu Jihočeské nemocnice a ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

   „Pacienti, kterých se tato opatření týkají, budou o tomto informováni. Stejně jako jim bude sdělen náhradní termín bezprostředně po obnovení standardního provozu. Opatření se netýká léčby akutních onemocnění a onemocnění, jejichž odklad by mohl vést k poškození zdraví pacientů - například onkologická léčba,“ upřesnila předsedkyně představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena