Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice čeká první oslava jara a studentského života

PRACHATICE - 14. března 2020 - 18:18 – Prachatičtí studenti na začátku května připraví historický první Prachatický Majáles. Účastnit se ho budou všechny místní střední školy.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Majáles je naplánován na 6. května. „Chceme oslavit studentský život a příchod jara. První ročník přivede do samotného srdce města místní hudebníky i začínající studentské kapely,“ řekla za pořadatele studentka střední pedagogické školy Adéla Valentová s tím, že kromě školy, kterou studuje, se zapojí také prachatické gymnázium, detašované pracoviště Střední zdravotnické školy České Budějovice a Nerudovka.

   „Žáci všech škol budou v tematických kostýmech procházet centrem města. Na Velkém náměstí bude pokračovat program plný živé hudby, informačních koutků, občerstvení a v neposlední řadě dojde k vyhlášení krále a královny majálesu ze čtyř královských párů určených každou školou,“ řekla k programu učitelka střední pedagogické školy Martina Bošková Pivoňková.

   Chybět nebudou ani improvizační výstupy. Hlavní průvod na náměstí vyjde od střední pedagogické školy a projde Jánskou ulicí ke gymnáziu a u parku se pak k němu přidá Nerudovka a Solní ulicí dojdou všichni na náměstí. „Zde nejprve zazní slavnostní proslovy zástupců všech škol a poté bude vyhlášena vítězná škola. Následně navážou hudební vystoupení a doprovodný program. Na náměstí budou umístěny stánky s dobrým jídlem, pitím, originálním zbožím, ale i stánky vzdělávací, které žákům rozšíří obzory,“ dodala Adéla Valentová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena