Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Které zpěvačky dostaly pozvání na slavnosti Zlaté stezky?

PRACHATICE - 11. března 2020 - 16:14 – Prachatice letos čekají jubilejní Slavnosti Zlaté stezky. Ponesou se v tradičním duchu posledních let. A kdo na ně může přijet?

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Kdo bude hlavním hostem jubilejního třicátého ročníku a pojede se starostou v kočáře? Město zve tradičně hlavní hosty z kategorie mladých zpěvaček. „V současné době máme oslovené čtyři umělkyně – Olgu Lounovou, Terezu Kerndlovou, Kamilu Nývltovou a Terezu Maškovou,“ uvedla pro PRACHATICKOnews.cz vedoucí odboru kultury školství a cestovního ruchu Jiřina Dolejšková.

   Loni město řešilo, jak slavnosti pojmout při jubilejním ročníku. V úvahu připadalo jim dát v roce třicátého výročí jejich existence více historický charakter, jako měly na počátku své existence. „Koncepce byla radou města schválena jako v předchozích letech,“ řekla k tomu Jiřina Dolejšková. Půjde tak tradičně více o hudební festival křížený s poutí, kde je historická část vymezena na Parkán.

   Pokud jde o program a kapely, které přijedou, nechce se město o informace dělit. „V současné chvíli pracujeme na celkovém programu slavností, ale ponecháme si právo exkluzivity ohledně zveřejnění. Vše bude zveřejněno včas na našich webových stránkách,“ řekla Jiřina Dolejšková. „Rádi bychom rozšířili programové dění o další lokace, ale vše je závislé na financích,“ dodala.

   Vstupné by se letos na slavnosti zvyšovat nemělo.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena