Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ještě dva dny můžete v anketě podpořit areál lesních her

PRACHATICE - 9. března 2020 - 15:58 – Prachatický areál lesních her u Lázní sv. Markéty soutěží v desátém ročníku ankety o Dřevěnou stavbu roku v kategorii velkých hřišť.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Areál lesních her přihlásila do ankety, jejíž desátý ročník pořádá letos Nadace dřevo pro život, prachatická radnice. Nadace funguje už patnáct let a soutěž o Dřevěnou stavbu roku patří k jejím pravidelným aktivitám. „Nadace dřevo pro život přináší více dřeva do života. Ve svých projektech ukazuje veřejnosti přínosy dřeva, naší obnovitelné suroviny,“ řekla Terezie Poláková z nadace. 



Prachatický areál lesních her byl otevřen na podzim roku 2017 první etapou určenou pro děti od tří do dvanácti let. Od podzimu roku 2018 je pak hotova i druhá etapa pro mládež a na třetí pro rodiče a seniory nyní město shání dotaci.

   Na tvorbě areálu se přitom podílely i děti a mládež. „Jednotlivé aktivity navrhovaly děti kroužků DDM Prachatice. V každé etapě jsme oslovili věkovou skupinu, pro kterou je etapa stavěná, aby navrhly, co by pro ně bylo zajímavé a atraktivní. Jejich namalované návrhy jsme předali vedení města a architektovi ke zvážení a zapracování do projektu. Mohu říci, že devadesát procent návrhů dětí a mladých lidí bylo akceptováno a zapracováno do projektu," uvedl radní a ředitel DDM Prachatice Jiří Machart.

   Prachatický areál ležící v lese na okraji města u Lázní sv. Markéty a nad průmyslovou zónou soupeří v kategorii velkých hřišť. Podpořit ho lze hlasováním na webu nadace zde. Hlasování trvá do 11. března. „Výsledky ankety budou zveřejněny 22. dubna na slavnostním vyhlášení vítězů v Praze,“ dodala Terezie Poláková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena