Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická nemocnice omezuje kvůli koronaviru návštěvy

PRACHATICKO – 4. března 2020 – 17:32 – Prachatická nemocnice omezuje návštěvy kvůli šíření koronaviru. Ten na jihu Čech a v našem regionu nebyl potvrzen.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Virus, jehož šíření vyvolává ve světě paniku, kterou i epidemiologové hodnotí jako mimořádně přehnanou, omezuje návštěvy v prachatické nemocnici. Omezení návštěv se týká všech jihočeských nemocnic a vychází z doporučení ministerstva zdravotnictví občanům a osobám přijíždějícím z oblastí s vysokým počtem onemocnění COVID-19, aby v následujících dvou týdnech po opuštění těchto oblastí zvážili případnou návštěvu svých příbuzných a dalších osob, které jsou hospitalizovány ve zdravotnických zařízeních.

   „Od 5. března není přístup na návštěvu umožněn těm, kteří mají příznaky respiračního onemocnění - kašel, rýma, zvýšená teplota, bolest v krku nebo bolesti svalů a osobám, které se v posledních 14 dnech vrátily z oblastí s vysokým výskytem koronavirového onemocnění COVID-19,“ uvedla mluvčí jihočeských nemocnic Iva Nováková o režimu v krajské nemocnici v Českých Budějovicích.

   „V souvislosti s vývojem epidemiologické situace uzavíráme od 5. března lůžkovou stanici následné péče a jednotku intenzivní a resuscitační péče,“ řekl předseda představenstva Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš. „Nemocnice Strakonice od 5. března uzavírá oddělení ARO-JIP a jednotky intenzivní péče interního a dětského oddělení pro návštěvy. Všechny návštěvníky také žádáme, aby při příchodu na oddělení nemocnice a při odchodu z návštěvy použili dezinfekční prostředek a umyli si ruce teplou vodou a mýdlem. Doporučení se týká také potřeby zakrýt si při kašli nos a ústa a používání ústenek během návštěvy,“ sdělil předseda představenstva Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena