Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Fotograf Leoš Russ vystavuje v galerii Happy Coffee

VIMPERK - 4. března 2020 - 16:44 - Vimperská kavárna Happy Coffee hostí opět novou výstavu. Poprvé se na ní veřejnosti představuje nadějný fotograf Leoš Russ z Vimperka.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Výstavu černobílých fotografií autorovi uvedl zkušený kurátor Ladislav Čepička z Muzejního spolku vimperského panství. "Chtěl jsem připravil Leošovi jeho první výstavu fotografií pro veřejnost v uvolněném termínu v Happy Coffe, ale ukázalo se, že to nebude lehký úkol. Na přípravu totiž měl jen nějakých čtrnáct dnů. Nakonec mi přinesl 74 363 fotografií a vybrali jsme z nich 25. Pravda je, že jsme se u toho někdy i hádali. Ale vystavené snímky dokazují, že Leoš se umí dívat, má fotografické cítění a také nám toho má jako fotograf ještě hodně co říci," uvedl Ladislav Čepička.

   Na stěnách galerie i volně zavěšené v prostoru si na výstavě můžeme prohlédnout zejména živé portréty členů jeho rodiny a přátel, působivá vimperská zákoutí, často s typickou siluetou vimperského zámku, vtipně zachycená graffiti, nechybějí ani skvostné světelné a přírodní nálady ve městě pod Boubínem. 

   A to se, jak uvedl kurátor výstavy Ladislav Čepička, na řadu Leošových témat ještě nedostalo, například na jeho detailní snímky z přírody. Alespoň nahlédnout nám do této Leošovy další fotografické komnaty umožňují vystavené fotografie přírodních zákoutí. 

   Fotograf ze záliby Leoš Russ, kterého přátelé takřka neznají jinak než s fotoaparátem na krku, pracuje jako řidič autobusu. Obsahové i technické stránky fotografování jsou častým námětem rozhovorů i u nich doma, s manželkou a také fotografujícím synem Leošem. Tak Dobré světlo, šťastnou ruku a držíme palce!

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena