Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  V průběhu týdne byl v Prachaticích vykraden dům a garáž

PRACHATICE – 6. listopadu 2019 – 15:55 – Prachatičtí policisté vyšetřují v Prachaticích vloupání do rodinného domu a garáže. Případy se odehrály v jednom týdnu.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

   K prvnímu vloupání a krádeži došlo minulý týden v úterý 29. října za bílého dne, respektive dopoledne. „Dosud nezjištěný pachatel se vloupal do domu v ulici Kopretinová. Následně odtud odcizil finanční hotovost, pánské hodinky značky Perfect, jeden kus Apple Ipad s klávesnicí - stáří jeden rok a také rozkládací švýcarský nůž,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

   Majitelé odhadli škodu na 24 000 korun a policie vyzvala případné svědky, aby se jí ozvali. „Pokud někdo disponuje kamerovým záznamem z uvedeného místa a jeho bezprostředního okolí, předejte jej na Obvodní oddělení Pivovarská 4, Prachatice, či policisty informujte na telefonu 974 236 700 nebo prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme,“ dodala Martina Joklová.

   Případ vloupání do garáže se pak odehrál z neděle na pondělí 4. listopadu. Ulice, ve které k vloupání došlo, policie v tomto případě neupřesnila. Z garáže zmizelo osm kusů pneumatik včetně disků, vysokotlaký čistič Karcher, křovinořez Husqvarna, broušené sklo a různé nářadí. „Tím pachatel majiteli způsobil škodu za téměř 50 000 korun. Technik provedl ohledání místa činu a prachatičtí policisté nyní po pachateli pátrají,“ řekla prachatická policejní mluvčí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena