Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
Ilustrační foto. HZS   Na vyproštění těžkého harvestoru z bahna měl vyjet tank

VIMPERSKO – 26. února 2020 – 16:13 – Vimperští profesionální hasiči vyjížděli v pondělí ke složitému zásahu. U Sloupů zapadl hluboko do bahna čtyřiadvacetitunový harvestor.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Těžký stroj zapadl do bahna v podmáčeném terénu při těžbě dřeva v pondělí odpoledne. „Harvestor byl částečně utopený v bažině, byl nakloněný a celý nestabilní. Jeho obsluha se ho snažila v době příjezdu hasičů vyprostit pomocí další lesní techniky, ale neúspěšně,“ popsala situaci na místě mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

   Stroj se při pokusech ho vyprostit nahnul ještě víc a začala mu vytékat nafta z nádrže. Tu museli vimperští hasiči částečně odčerpat. „Mezitím velitel zásahu konzultoval situaci s řídícím důstojníkem HZS Jihočeského kraje a zvažovali vytažení harvestoru tankem, kterým disponuje Záchranný útvar HZS ČR sídlící v Hlučíně,“ dodala Vendula Matějů.

   Vimperští hasiči dokonce poslali na specializovaný útvar v Hlučíně veškeré informace a také fotografie. A nakonec bylo na místě rozhodnuto tank nepovolávat a těžební firma si začala vyproštění zajišťovat prostřednictvím soukromé firmy.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena