Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pivo s Mirkem přilákalo k Lachtanovi zájemce o politiku

PRACHATICE - 25. února 2020 - 17:55 - Za největší zlo v naší současné společnosti politický matador Miroslav Kalousek v pořadu Na pivo s Mirkem označil lhostejnost.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Zájemci o vystoupení zkušeného politika pod hlavičkou TOP 09 se sešli v pátek 21. února v podvečer v prachatické Hospůdce U Lachtana na Velkém náměstí a zaplnili ji do posledního místečka. Ti, kteří se do sálku nevešli, to měli u výčepu "k stání". Na pořad Na pivo s Mirkem chodí všude hodně lidí, a to prý Miroslava Kalouska podle jeho slov tak dojímá, že se snaží vyhovět skoro každému pozvání.

   Pozorně si všichni v první části vyslechli zásadní připomínky Miroslava Kalouska k rozpočtu České republiky. Jejich společným jmenovatelem je, že současná vláda je nezodpovědná ve vztahu k budoucnosti. Tváří se, že všechno je v pořádku, podceňuje investice do modernizace země, ve které nám ujel vlak. Kupuje si voliče - důchodce i studenty. Politici z vládnoucích stran lžou. Promyšlená důchodová reforma je v nedohlednu. Růst počtu státních zaměstnanců nemá stanovený strop, za šest let se státní aparát rozrostl o 65 000 pracovníků (z toho je 22 procent úředníků) na celkových 474 000 lidí.

   V další části večera pak odpovídal host na dotazy z publika. Jako svůj základní postoj uvedl: "Nejsem nositel jediné pravdy, variant vždy mohou být tisíce, ale já mám své názory, proto nemohu mlčet. A věřím, že to jde dělat lépe," řekl Miroslav Kalousek. V debatě byla řeč například jak zlepšit dostupnost sociálních služeb, hlubší reformu by podle Miroslava Kalouska vyžadovaly všechny dávky, jak zvýšit šance na zaměstnání pro maminky s dětmi, vláda by měla podle něho zodpovědněji pracovat s fakty a na jejich základě se rozhodovat, co efektivně měnit. Řeč byla i o devizových rezervách státu. Už šest let jme u nás měli mít euro, jak ukazuje dobrý příklad Slovenska - řekl Miroslav Kalousek.

   "Demokracie má být volná soutěž politických stran. Ale jak vstoupí do politiky byznysmeni jako Andrej Babiš, začnou tento základ demokracie měnit," uvedl Miroslav Kalousek k politickému vývoji v ČR.

   Čím dál tím víc se z otázek a odpovědí stávala beseda. Miroslav Kalousek, který už podobné vystoupení absolvoval ten den potřetí, si musel zjednávat pořádek, aby na něj nemluvilo více lidí najednou. A od posluchačů dostával také dobré rady. "Snažte se, aby vaši stranu volilo aspoň patnáct procent těch, kteří volit nechodí, a budete mít vyhráno," zněla jedna z nich. Závěrečná otázka, kterou Miroslav Kalousek dostal, i odpověď na ni, byly dosti výstižné: Proč má vaše strana nízké volební preference? "To kdybych věděl, tak to jdu napravit hned," zněla odpověď.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena