Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarská knihovna si s dětmi připomíná Ondřeje Sekoru

VOLARY – 5. listopadu 2019 – 9:00 – Volarská knihovna si připomíná kulaté výročí narození Ondřeje Sekory. Jeden z nejznámějších českých spisovatelů se narodil před 120ti lety.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN

  

   Ondřej Sekora, kterého proslavily hlavně dvě jeho postavy – brouk Pytlík a Ferda mravenec, se narodil 25. září 1899. Kromě toho, že byl spisovatelem, pracoval také jako novinář, kreslíř, grafik, ilustrátor, karikaturista a entomolog. Spolupracoval s rozhlasem, televizí, filmem i divadlem. Psal a ilustroval hlavně knihy pro děti.

   Volarská knihovna se rozhodla si ho připomenout anketou o nejlépe namalovanou postavu z jeho knih. Volarské děti proto měly malovat příběhy o Ferdovi i všeumělovi Pytlíkovi, náladové Berušce, podivném hlemýždi a mnoha dalších postavách.

   Obrázky, které se v knihovně sešly, nyní zdobí její vstupní halu. A nejen to, je tu připravena i anketa o nejlepší obrázek. Kdo z čtenářů si přijde půjčit knihu, nebo jen pobýt v knihovně, může hlasovat pro tři obrázky. A je z čeho vybírat, protože děti se hodně snažily a jejich výtvory jsou krásné. Vítěze vyhlásí dámy knihovnice do konce roku.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena