Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Šumavský národní park spustil nové internetové stránky

ŠUMAVSKO – 1. února 2020 – 8:43 - Správa Národního parku Šumava spustila modernější verzi svých internetových stránek. Reaguje tak na potřeby svých návštěvníků.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

   Až do letošního ledna vydržel dvacet let starý web Správy NP Šumava. Nyní se však správa ukázala na nových stránkách. Ty by měly být pro čtenáře hlavně přehledné a informovat o území parku a chráněné krajinné oblasti. „Oficiální webové stránky Národního parku Šumava navštěvuje ročně zhruba 1,3 milionu návštěvníků. Jsou tak jedním z nejdůležitějších informačních zdrojů o národním parku a chráněné krajinné oblasti Šumava pro veřejnost,“ vysvětlil mluvčí Správy Národního parku Šumava Jan Dvořák. „Základ starých stránek byl vytvořen v roce 2000. Z dnešního pohledu tedy ještě v internetovém pravěku. Tento základ digitálního dinosaura jsme se dlouho snažili upravovat a i graficky inovovat. Jenže každý z těchto zásahů vždy časem přestal splňovat naše představy a požadavky,“ dodal Jan Dvořák.

   Nový web dále bude propojován s facebookovými stránkami parku. Důvodem je zvyšování zájmu o sociální sítě. „Zaznamenáváme také změnu v používaných zdrojích informací. Dnes uživatelé internetu přecházejí webových stránek do sociálních sítí. Nejsilnější věkovou skupinou používající sociální sítě jsou lidé mezi 15 – 29 lety, ale zvyšuje se i aktivita starší populace,“ uvedla správkyně webu a facebookového profilu Správy NP Šumava Lenka Dvořáková.

   Kromě možností výletů, zajímavostí a novinek o přírodě Šumavy, web nabízí možnost internetového obchodu z dílny NP Šumava nebo sezónní prodej vycházek. Dále jsou větší nároky kladeny i na výběr fotografií. „Začali jsme velmi intenzivně pracovat s mapovými podklady a důraz klademe i na výběr fotografií. Základem webu jsou vždy ověřené a úplné informace o území NP a CHKO Šumava a snažíme se, aby tyto informace byly v rámci webu vzájemně provázané. A proto práce na nových stránkách jejich spuštěním rozhodně nekončí,“ slibuje Lenka Dvořáková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena