Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Aula prachatického gymnázia přivítala známého moderátora

PRACHATICE - 30. ledna 2020 – 9:22 - Prachatické gymnázium navštívil hlavní moderátor redakce vědy na ČT24. Aula gymnázia tak hostila první takzvané Hovory v aule.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Gymnázium Prachatice uskutečnilo první Hovory v aule. V pondělí ho totiž navštívil moderátor redakce vědy České televize a rodák z Českých Budějovic Daniel Stach. Ten momentálně moderuje pořady Hyde Park Civilizace a Věda 24 na kanálu ČT24. Držitel ceny Vojtěcha Náprstka za zásluhy v popularizaci vědy posluchačům vyprávěl o náplni práce, kterou dělá a několika hostech, se kterými dělal před kamerami rozhovor.

   Ještě před začátkem besedy s Danielem Stachem si mohli příchozí zakoupit drobný moučník vyrobený studenty gymnázia. "Studenti 5. A si připravili občerstvení, které si můžete před vstupem zakoupit, anebo jim můžete jen přispět penězi. Výtěžek půjde na konto našeho bývalého studenta, který se po úspěšném složení maturity zranil a byl upoután na kolečkové křeslo," řekla na úvod ředitelka gymnázia Jana Dejmková.

   Jednatřicetiletý moderátor nejprve vyprávěl o svých začátcích s moderováním. "V sedmnácti jsem začal komentovat závody ve vodním slalomu. To bylo ještě v době, kdy jsem v nich i já soutěžil. Takže jsem komentoval, pak odjel závod a pak jsem zase komentoval. Postupně jsem od závodění upouštěl a věnoval se spíše komentování různých sportovních akcí," podělil se s posluchači o své začátky.

   Moderátor pořadů Hyde Park Civilizace a Věda 24 dále mluvil i o náročnosti natáčení a o svých hostech, se kterými vedl rozhovor. "Ve studiu máme čtyři kamery a světla, která na vás míří, opravdu hodně hřejí. V televizi je to týmová hra a bez svých lidí fakt neudělám nic. Měli jsme opravdu úžasné hosty a každý z nich byl něčím zvláštní. Například rozhovor s Dalajlámou jsme domlouvali čtyři roky, protože jeho lidi ho fakt hodně chrání a to je dobře," řekl Daniel Stach.

   Posluchači se také mohli doslechnout o hostech Daniela Stacha, kteří nejsou vědci, či fyzici, ale jsou například pamětníky koncentračních táborů nebo vůdčími osobnostmi různých protestů. "Nesmíme zapomínat na historii, je to hodně důležité, a i když to není lehké, musíme to dělat," řekl v závěru. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena